top of page
emirates_7.jpg

Arsenals jakt på nyförvärv fortsätter

Transferfönstret har öppnat och är i full gång. Flera övergångar har redan blivit officiella. Dock väntar Arsenal på sitt första nyförvärv. I det här blogginlägget tänkte jag ta upp det senaste vi vet gällande Arsenals transferplaner samt vilka spelare man för tillfället är i förhandlingar med.Mykhaylo Mudryk: Som de flesta nog vet vid det här laget är Arsenals prioritering att värva Shakhtar Donetsk-yttern Mykhaylo Mudryk. 22-åringen från Ukraina verkar vara en eftertraktad spelare på marknaden och det sägs, enligt uppgifter, att Arsenal haft Mudryk på önskelistan en längre period. I mitten av december kom uppgifter från England att klubben hade öppnat förhandlingar med Shakhtar Donetsk gällande en övergång för Mudryk. Nu, en vecka in i januari, är Arsenal fortfarande i förhandlingar. Journalister som följer Arsenal hävdar att detta är en mycket komplicerad affär. Shakhtar kräver fortfarande en summa runt 100 miljoner euro om man ska sälja sin guldklimp. Arsenal har redan haft två bud nobbade av den ukrainska klubben. Det som gör affären ännu mer klurig att Chelsea kommit in i bilden. Enligt uppgifter i engelsk press ska Chelsea nu vilja värva Mudryk och förhandlingar ska vara igång med Shakhtar i syfte att få till en övergång.


Så just nu är situationen som sådan att både Arsenal och Chelsea är i samtal för att värva Mykhaylo Mudryk. Shakhtar kommer troligen inte ändra på sin prislapp vilket gör att Arsenal får det svårt att värva Mudryk. Chelsea har större ekonomiska muskler, något som innebär att de, med största sannolikhet, kommer kunna lägga ett högre bud än Arsenal. Det som däremot talar för Arsenal är att Mudryk är mycket intresserad av att gå till klubben. I intervjuer samt via hans egna sociala medier har Mudryk hintat om att han verkligen vill flytta till Arsenal. Exempelvis har han gillat bilder på Instagram som handlar om Arsenals intresse och även deras två bud som nobbades av Shakhtar. Med andra ord är det rätt självklart att Mudryk föredrar en flytt till Arsenal före Chelsea. Frågan är bara om Arsenal och Shakhtar kan komma överens om en prislapp. Återstår att se.Joao Felix: En annan spelare som Arsenal vill värva är Atletico Madrid-anfallaren Joao Felix. Portugiesen vill lämna Madrid-klubben för ett nytt äventyr. Det sägs att Felixs relation med tränaren Diego Simeone är frostig och båda parter vill att en övergång i januari ska äga rum. Både Arsenal och Man Utd ska vara intresserade av Felix. Enligt färska uppgifter idag från Ryan Taylor (journalist som följer Arsenal bland annat) ska klubben ha påbörjat samtal med Atletico Madrid för att värva 23-åringen. Det handlar om ett lån på sex månader utan köpoption troligtvis. Det enda hindret i denna potentiella övergång är att Atletico sägs kräva en rejäl lånesumma, en summa som Arsenal just nu inte vill betala. Enligt Taylor försöker Arsenal få Atletico att sänka lånekraven, men för tillfället är det inte möjligt. Arsenal ser Felix som en potentiell ersättare till Gabriel Jesus, som fortfarande är skadad.


De kommande dagarna/närmsta veckan kommer bli högintressant. Det är vad jag tror. Om en dryg vecka har halva transferfönstret passerat. Mikel Arteta har varit tydlig med att han vill ha in nyförvärv tidigt i januari. Just nu verkar det inte som hans önskning kommer gå i uppfyllelse. Det gäller för klubben nu att trappa upp jakten på Mudryk och Felix. Om man ska tro samtliga rapporter i media verkar det som att det är dessa två spelare Arteta vill få in i det här transferfönstret. Arsenal vill värva ett par spelare för att öka chansen att vinna ligan i år och ifall Mudryk och Felix anländer visar det en ordentlig ambition från Arsenal-ledningen samt Josh och Stan Kroenke.


För att sammanfatta detta inlägg vill jag säga att Arsenal jobbar hårt för att plocka in nya spelare i truppen. Trots att ingen affär verkar särskilt nära är jag dock övertygad om att Arteta och Edu jobbar på något bakom kulisserna. Kanske är Arsenal nära att värva en ny spelare som vi inte hört om ännu? Tänk på Fabio Vieira-affären i somras. Den nyheten kom som en blixt från klar himmel. Visst, det känns som att Mudryk och Felix är de två spelare klubben jobbar på att få in just nu. Men tänk om Mudryk-affären kollapsar eller att Atletico Madrid inte kan komma överens med Arsneal om Felix, vad händer då? Med all säkerhet har Arsenal andra spelare på listan som de kommer gå för om inte förhandlingar med Mudryk och Felix slutar lyckligt. Jag tror att vi helt enkelt får vänta att se. Time will tell. Som sagt kommer nästa vecka bli väldigt spännande och jag skulle inte bli överraskad om Arsenal gör klart med en ny spelare innan Spurs-matchen den 15:e januari. Let’s see.


Oavsett är vi i spel igen på måndag. Bortamatch mot Oxford i FA-cupen. Förhoppningsivs är Emile Smith-Rowe redo för spel. På dagens presskonferens bekräftade Arteta att det finns en chans att Smith-Rowe är med i måndagens matchtrupp.


Det var allt för detta blogginlägg. Ses i nästa.


COYG!


31 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page