top of page
emirates_7.jpg

Intensiv dag för klubben på transferfronten


Nytt blogginlägg där jag tänkte summera en mycket hektisk dag när det gäller Arsenal och transfers. Redan tidigt i morse ryktades det febrilt om att Leandro Trossard skulle presenteras av klubben idag, något som senare blev verklighet. Lite senare in på dagen kom plötsligt uppgifter i polsk media att Arsenal var nära att göra klart med mittbacken Jakub Kiwior. Denna nyhet spred sig snabbt och nu har massvis med trovärdiga journalister, inklusive David Ornstein, bekräftat uppgifterna. Nu ikväll sägs det att Arsenal även är intresserade av att värva Real Madrid-mittfältaren Eduardo Camavinga på lån. Det verkar som att klubben satsar på att få in 3-4 spelare innan fönstret stänger om drygt 10 dagar.


LEANDRO TROSSARDArsenal har idag presenterat Leandro Trossard som klubbens senaste värvning. 28-åringen anländer från Brighton och prislappen sägs ligga runt 21 miljoner pund plus bonusar. Trossard ska ha kritat på ett kontrakt som sträcker sig till 2027 med option på ytterligare en säsong. Han tränade med klubben för första gången idag och troligtvis finns han med på bänken mot Man Utd på söndag.


Min åsikt om Trossards flytt till Arsenal: en smart och mycket bra värvning av Arsenal. Trossard är en skicklig ytter som även kan spela som anfallare och offensiv mittfältare. Han har också erfarenhet i Premier League vilket jag ser som en stor bonus. Därmed är sannolikheten stor att Trossard kan leverera direkt från start vilket klubben behöver då PL-titeln är på spel. Överlag är jag mycket nöjd med denna värvning och det vore kul om belgaren fick ett par minuter mot Man Utd på söndag inför våra supportrar.


JAKUB KIWIORNyheten om denna spelare kom som en blixt från klar himmel. Jakub Kiwior är i princip klar för Arsenal och väntas resa till London imorgon eller på söndag. Vissa uppgifter hävdar också att Kiwior kommer befinna sig på Emirates på söndag.


LIte bakgrund om spelaren:

Position - mittback

Fot - vänster

Längd - 1.89 cm

Lag - Spezia


Kiwior kommer ansluta från italienska Spezia i en övergång som sägs vara värd 25-30 miljoner euro. Han väntas skriva på ett kontrakt som varar i 5,5 år.


Tyvärr har jag ingen vidare koll på Jakub Kiwior som fotbollsspelare. Jag tror att jag inte är ensam om det. Men han verkar som en storvuxen och bollskicklig mittback, något som Mikel Arteta uppskattar. Tanken är att Kiwior ska konkurrera samt hjälpa till som back-up för Gabriel i backlinjen. Det blir intressant att se vad den polske mittbacken kan tillföra till klubben så fort övergången är i hamn.


EDUARDO CAMAVINGADe senaste timmarna kom det uppgifter gällande intresse från Arsenal för Eduardo Camavinga. Fransmannen spelar för tillfället i Real Madrid där han får sparsamt med speltid. Arsenal sägs undersöka möjligheten att låna Camavinga säsongen ut. Just nu är det oklart om Real Madrid skulle uppmuntra en sådan övergång. Vi får vänta och se helt enkelt. Att förstärka innermittfältet med Camavinga vore fantastiskt enligt mig. Han är en mycket lovande spelare med stor potential. Jag hade gärna sett honom i rödvita färger.


Det var allt för detta inlägg. Jag har diskuterat senaste transferrykterna som inkluderar Kiwior och Camavinga. Dessutom presenterade jag min åsikt om Trossards officiella övergång till klubben. Den kommande veckan blir intressant när det gäller transfers. Fönstret stänger 31:e januari och det verkar som Arsenal vill göra några affärer till. Men först hoppas vi på tre poäng hemma på Emirates mot Man Utd på söndag!


COYG!

41 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page