top of page
emirates_7.jpg

Klubbens januariplaner tar fart och Edu närmar sig nytt kontraktEtt nytt blogginlägg är här. Det var på tiden.


Arsenal toppar ligan med två poäng före Man City. Vi befinner oss i slutet av oktober och VM i Qatar närmar sig med stormsteg. Men innan detta mästerskap drar igång ska Arsenal spela ytterligare sex matcher. Näst på tur är morgondagens drabbning i Europa League mot holländska PSV på bortaplan.


Förutsättningarna på förhand är glasklara. Om Arsenal inte förlorar imorgon, det vill säga att man antingen kryssar eller vinner, står det klart att man tar hem gruppsegern och kommer därmed möta en tvåa i en av de andra grupperna när slutspelet börjar. En förlust för Gunners imorgon skulle innebära att gruppsegern inte är helt fastställd. Däremot ska det mycket till att PSV vinner gruppen och att Arsenal slutar tvåa. Detta i och med att Arsenal möter Zurich på Emirates i sista omgången. Ett FC Zurich som inte lyckats ta en enda poäng hittills och som har en målskillnad på hela -11. Med andra ord bör Arsenal utan några större problem vinna gruppen och ta sig vidare i slutspelsträsket.


Transferryktena börjar intensifieras nu i och med att vinterfönstret öppnar i januari. Mark Irwin, journalist på The Sun med god insyn i Arsenal, har nyligen publicerat en artikel gällande klubbens planer inför januari.


Irwin hävdar att klubben kommer stötta Arteta i januari genom att ge honom en transferbudget omkring 50 miljoner pund. Arteta sägs vilja förstärka truppen med två nya spelare, helst en ny central mittfältare och en snabb ytter.


I artikeln nämns även några namn som ska finnas på Arsenals önskelista inför kommande fönster. För att förstärka mittfältet ska Palmeiras 21-årige Danilo finnas högt upp på Artetas önskelista. Det rapporterades redan i somras att Arsenal visat intresse för Danilo och man ska även gjort en förfrågan till Palmeiras gällande en övergång. Intresset verkar nu kvarstå och det blir intressant att se om Arsenal gör ännu ett försök att lura brassen till Emirates i vinter.


Arsenal ska som sagt vilja värva en ny ytter också. Enligt Irwin följer klubben två spelare noga när det gäller denna position. Det handlar om Shakhtar Donetsk-yttern Mykhaylo Mudryk och Villarreal-yttern Yeremy Pino. Mudryk är en 21-årig ytter som för tillfället gör succé i den ukrainska klubben och gjorde igår ett otroligt mål mot Celtic i Champions League. Mudryk värderas som en av de mest lovande talangerna i Europa just nu och många storklubbar följer hans utveckling. En av dem klubbarna är Arsenal. I somras rapporterades det om att Arsenal var intresserade av Mudryk och övervägde att värva honom, men inget bud lades från klubben. Det ryktas nu om att Arsenal kommer göra ett försök att värva Mudryk i januari. I september uttalade sig Mudryk om framtiden och sa öppet att han inte skulle kunna tacka nej till en flytt om Arsenal beslutar sig för att anlända till förhandlingsbordet. Detta blir med största sannolikhet något att hålla ett öga när januarifönstret öppnar…


Ett annat namn som klubben kikar på är Villarreals Yeremy Pino. 20-åringen är även han en spelare som Arsenal haft ögonen på ett bra tag och en eventuell övergång i vinter kan inte uteslutas, framförallt om det blir svårt att värva Mudryk som följs av extremt många europeiska storklubbar. Framtiden får utvisa vad som händer helt enkelt gällande vilken ytter som Arsenal väljer att gå för.


Avslutningsvis tänkte jag ta upp senaste spekulationerna gällande Arsenals transferchef Edu Gaspar. Det har rapporterats av flera trovärdiga journalister att ett flertal storklubbar överväga att knyta sig an Edu Gaspar. Sedan ankomsten till Arsenal har Edu Gaspar, eller Edu som han kallas, gjort ett mycket imponerande jobb. Visst har han varit kritiserad emellanåt, dels för att han värvade Willian som inte blev någon vidare succé. Men nu befinner sig Arsenal högst upp i tabellen och klubben mår generellt sätt väldigt bra, både på och utanför plan. Bakom denna fantastiska vändning har vi självklart Arteta som gjort ett mycket bra jobb. Men man får inte glömma Edu och hans inverkan på klubben. Han förtjänar minst lika mycket beröm som Arteta och det är inte särskilt konstigt att klubbar nu vill värva honom.


Senaste dagarna har det kommit nya uppgifter som handlar om att Arsenal nu vill förlänga med Edu på grund av att många klubbar vill ha honom. Arteta och klubben ser Edu som en viktig del av framtiden och man vill gärna ge honom ett långtidskontrakt så snart som möjligt. Förhandlingar sägs redan ha inletts mellan Edu och Arsenal.


Detta var allt för dagens blogginlägg. Nu hoppas vi att laget kan göra en stark insats mot PSV imorgon kväll och få med sig ett bra resultat hem till London.


Ses i nästa inlägg. COYG!
64 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Kommentare


bottom of page