top of page
emirates_7.jpg

MATCHDAGSBLOGG: Kvällens norra London-batalj kan inte bli mycket bättreVälkommen till denna matchdagsblogg. Idag är en mycket speciell dag. Framförallt om du hejar på någon av de två fotbollsklubbarna från norra London.


Ikväll vankas ett hett och livsviktigt North London Derby mellan Tottenham och Arsenal. Wow, vilken match vi har att se fram emot och det är även så mycket som står på spel, vilket gör det extra spännande. Inför kvällens match befinner sig Arsenal på en fjärdeplats, medan Tottenham ligger på femteplats med fyra poäng bakom The Gunners. För Spurs är kvällens drabbning en måstematch. Med andra ord behöver de ta tre poäng för att ha chans att kliva förbi Arsenal och knipa CL-platsen. Pressen ligger helt och hållet på Spurs. För Arsenals del är det viktigt att inte förlora ikväll. Ett kryss i derbyt gör att vi fortsatt har en stabil ledning (fyra poäng) över Tottenham inför de två sista matcherna denna säsong.


Men, en vinst ikväll mot våra värsta rivaler hade varit något extra speciellt. Dels för derbyts betydelse för oss fans men framförallt för en annan sak: Champions League! Vinst ikväll och vi är helt klara för spel i Champions League nästa säsong. Detta skulle innebära vår första säsong i CL sedan Wenger lämnade klubben. Tänk vilken känsla om vi kvalificerar oss till Champions League. De senaste åren har varit smärtsamma på många sätt. Att få se sitt Arsenal spela i Europa League eller inte i Europa överhuvudtaget känns inte rätt. Vi ska spela där de bästa klubbarna befinner sig, och det är i Champions League. Det viktiga är att man inte tar ut något i förskott. Vi är inte i CL ännu. Vi har jobb kvar att göra. Kvällens match är extraordinär. Man kan säga att det är som en cupfinal. Sådan stor betydelse har den, både för spelarna men självklart för oss supportrar.


Dessutom väntar en spännande tränarduell ikväll. Antonio Conte vs Mikel Arteta. Hur kommer deras respektive taktik se ut och fungera? Tycker personligen att det ska bli riktigt intressant att se hur de väljer att formera sina laguppställningar och eventuella byten. Båda tränarna har inför denna match betonat vikten av tre poäng. Arteta nämnde på sin presskonferens att planen är att åka dit och ta alla tre poäng. Samma tankesätt kommer naturligtvis Conte och Spurs också ha. Det är detta som gör denna match extra speciell, att både Spurs och Arsenal behöver tre poäng. Föregående derbyn har varit heta, men kvällens batalj har potential att bli något alldeles extra.


Lite snabb info inför Tottenham - Arsenal:


Avspark - 20:45

Arena - Tottenham Hotspur Stadium

Kanal - Viasat Sport Premium och Viaplay


Jag tippar:

Seger, 2-1 Arsenal


Trots att det är många timmar kvar till avspark, kan jag redan känna nervositeten. Jag känner mig riktigt taggad inför vad som ska komma skall, samtidigt som nervositeten ökar för varje timme som går.


Ikväll finns det bara ett mål och det är att ta tre poäng. Oavsett hur vi spelar så ska poängen in på kontot. Nästa säsong ska vi spela Champions League, inget snack om saken. Vi ska tillbaks där vi hör hemma.


Nu håller vi tummarna för en trepoängare ikväll. Mot Champions League!


COYG!


39 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page