top of page
emirates_7.jpg

Ny säsong, men samma gamla Arsenal!

Uppdaterat: 14 aug. 2021Början av en ny säsong är alltid spännande och förväntningarna på Arsenal är naturligtvis höga. Men igår kväll kunde Arsenal inte leva upp till de förväntningarna. Inte ens i närheten.


Det hela slutade istället med en 2-0 förlust borta mot PL-nykomlingarna Brentford. I första halvlek var Brentford det klart bättre laget. Det var Brentford som skapade de farligaste målchanserna, det var de som visade mest energi och hunger på planen och även de som visade mest vilja att vinna. Runt 17 000 hemmasupportrar fick se sitt Brentford briljera medan Arsenal återigen saknade vilja, passion och kvalité. 1-0 målet för hemmalaget kom efter att ytteranfallaren Sergi Canos avlossade ett hårt skott vid första stolpen. Tveksamt agerande av Leno enligt mig, trots ett bra avslut. Att bollen skruvar sig in vid bortre stolpe är en annan sak, men att den ska få gå in vid närmsta stolpe, nja. Det kändes alldeles för billigt på något sätt.


1-0 och underläge i premiären. Innan halvtidsvila hade Brentford dock ett ypperligt läge att göra 2-0 när Arsenal-försvaret gick bort sig totalt. Däremot var avslutet från anfallaren Bryan Mbeumo svagt och gick en bit utanför Lenos bortre stolpe. Arsenal gick in i paus med 1-0 underläge och andra halvlek skulle inte visa vara bättre. Trots att Arsenal kom ut i andra halvlek och började ta över matchen så hade man svårt att skapa riktigt heta målchanser. Ett par skott avlossades från distans, men utan någon framgång. Det fanns fina intentioner där man försökte trä in bollen bakom Brentfords backlinje, men det ville sig inte riktigt för The Gunners.


I minut 73 skulle 2-0 målet komma för nyuppflyttade Brentford. Ett långt inkast som dimper ner i Arsenals straffområde där hemmalagets Christian Norgaard hoppar upp och knoppar in bollen. 2-0 och irriterade gester från Bernd Leno som tyckte att han blev fastdragen inne i straffområdet av svensken Pontus Jansson. Ser man på reprisen så tycker jag att domaren kunde och borde gett Arsenal frispark i den situationen. Det är en tydlig fasthållning av Jansson och det påverkar självklart Lenos ingripande i den situationen. Synd bara att Leno inte protesterade mot domaren och att fler Arsenal-spelare inte reagerade kraftigt. Annars hade möjligen domaren tagit ett annat beslut än att godkänna målet. Vem vet?


Oavsett så blev det en förlust för Arsenal i öppningsmatchen och en oacceptabel sådan. Trots att Auba och Laca saknades på grund av "sjukdom" (oklart om så är fallet) så ska Arsenal kunna göra en betydligt bättre match och framförallt inte förlora på det sättet. Men gjort är gjort. Fokus får istället nu riktas mot matchen nästa söndag mot Chelsea på Emirates. En mycket tuff drabbning för Arsenal och naturligtvis Mikel Arteta som redan nu är under press att prestera efter gårdagens bottennapp. Ny säsong, men samma gamla Arsenal!


Vi ses i nästa blogginlägg.


COYG


59 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page