top of page
emirates_7.jpg

Tavares klar, Lokonga på ingångFörst och främst, välkommen till SweGooners!


Detta är mitt första blogginlägg. Som ni alla med största sannolikhet redan läst och hört så har Arsenal äntligen slutfört sin första värvning i detta sommarfönster. I lördags blev det officiellt att vänsterbacken Nuno Tavares ansluter till klubben från portugisiska Benfica. Tavares sägs ha signerat ett femårskontrakt med Arsenal och prislappen ska enligt uppgifter ligga runt drygt 80 miljoner kronor. En av Arsenals prioriteringar i detta sommarfönster var att hitta en bra "back-up" till Kieran Tierney, som spelade mycket förra säsongen och som även är känd för att vara skadebenägen. Därför var det mycket viktigt att få in en bra och ung vänsterback som nu kan ge understöd till Tierney och spela när det behövs. Min personliga åsikt är att jag tror Tavares kan göra ett bra intryck i klubben. Han har skrivit ett långtidskontrakt och är endast 21 år gammal, något som enligt mig signalerar framtidstro i klubben. Detta är en spelare som jag tror i framtiden kan ta en plats i startelvan. Just nu är Tierney det solklara valet som vänsterback, men på sikt kan Tavares försöka slå sig in i startelvan och på allvar konkurrera. Ska bli intressant att se vad vårt första nyförvärv för sommaren kan tillföra. Denna vecka kommer Arsenal att befinna sig i Skottland på träningsläger. Då väntas Nuno Tavares finnas med i truppen och även vara spelklar för morgondagens träningsmatch mot Hibernian.


Arsenals transferaktivitet denna sommar är långt ifrån över. Klubben sägs vilja förstärka med minst fem nya spelare, samtidigt som man kommer jobba febrilt med att få bort spelare från klubben. Nketiah, Lacazette och Torreira är bara några av många namn som sägs vara tillgängliga för försäljning. En spelare som ska vara detaljer ifrån att skriva på för Arsenal är mittfältaren Albert Sambi Lokonga. Enligt uppgifter har Lokonga redan klarat av sin läkarundersökning. Affären väntas bli officiell så fort mittfältaren har genomgått sin karantänperiod i Storbritannien. Detta innebär därför att Lokonga missar träningslägret i Skottland. För er som inte känner till Lokonga så är han en 21-årig mittfältare från belgiska Anderlecht. Arsenal och Anderlecht ska ha kommit överens om en affär som är värd drygt 180 miljoner kronor. Tanken hos Arsenal är att Lokonga ska kunna konkurrera om en startplats på mittfältet nästa säsong. Däremot ska Arsenal tydligen jobba på att få in en ytterligare mittfältare, en mer rutinerad sådan. Förmodligen för att man ser Lokonga som en framtidsspelare, trots att han kan göra avtryck och konkurrera om en plats kommande säsong. Min känsla är att Lokonga kan få en viktig roll i klubben. Han är visserligen bara 21 år, så tanken är kanske inte att han ska ta sig in i elvan direkt. Men om man imponerar nu under försäsongen och visar att han är mogen nog att spela bredvid Partey på mittfältet, så finns det inte mycket som kan stoppa honom. Arsenal ser självklart hans talang och den potential han kan uppnå, i och med att man signerar ett långtidskontrakt med mittfältaren.


That's it för detta blogginlägg. Hoppas ni tyckte det var intressant att läsa. More to come så att säga. Ni får gärna dela med er av era tankar och åsikter i kommentarsfältet nedan.


COYG!

69 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page