top of page
emirates_7.jpg

Transferfönstret över och sista pusselbiten på platsDå var det över. Transferfönstret för januari månad är officiellt stängt.


Till sist får man ändå säga att Arsenal hade ett aktiv fönster. Tre nyförvärv anlände medan ett par spelare fick lämna klubben på lån.


Nedan finner du samtliga övergångar kopplat till Arsenal samt min åsikt om varje affär:


OUTGOINGS

Marquinhos, från Arsenal → Norwich på lån

Kort kommentar: Bra och smart flytt. Marquinhos är endast 19 år gammal och behöver speltid för att utvecklas. Championship + Norwich känns ett rimligt steg. Hoppas han får ett genombrott där!


Sambi Lokonga, från Arsenal → Crystal Palace på lån

Kort kommentar: Denna flytt känns också mycket rimlig. Lokonga har haft tufft med speltid och har inte imponerat i Arsenal-tröjan så här långt. Att gå till Palace och få tränas av legendaren Patrick Vieira kan nog bli bra.


Cedric Soares, från Arsenal → Fulham på lån

Kort kommentar: Väntad övergång. Cedric har varit frånvarande i matchtruppen senaste veckorna och många kunde förutspå att en flytt var nära. Bra för Cedic att gå till Fulham där han kommer få en viktig roll samt återförenas med managern Marco Silva.INCOMINGS:

Leandro Trossard, från Brighton → Arsenal

Kort kommentar: Trossard var naturligtvis inte första alternativet i jakten på ny ytter, utan det var Mudryk. Däremot är Trossard en mycket bra värvning. Erfarenhet inom ligan + bidrar med både mål och assist. Kan också spela på flera olika positioner. Gjorde en mycket bra match mot Man City borta. Bra värvning!


Jakub Kiwior, från Spezia → Arsenal

Kort kommentar: Okänd spelare på förhand, i alla fall för min del. Lång mittback med bra fysik och passningsfot. Spelade med Polen i VM. En spelare med stor potential och ett namn värt att hålla ett öga. Spännande värvning!


Jorginho, från Chelsea → Arsenal

Kort kommentar: Många är och har varit skeptiska till denna värvning. Ännu en 30+ spelare från Chelsea. Men jag är mer positiv till den här affären. Arsenal betalar inte så mycket pengar (12 miljoner pund) och så ger man honom ett korttidskontrakt på 1,5 år med option på ett ytterligare år. Sedan vet man också vad man får av Jorginho. En bolltrygg mittfältare med extremt mycket erfarenhet, dels från PL med Chelsea men också med Napoli i Serie A. Smart värvning!


Ett kortare inlägg blev det idag. Nästa gång Arsenal spelar är på lördag borta mot Everton på Goodison Park. Mer info och tankar inför den matchen kommer inom kort!


COYG!


29 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page