top of page
emirates_7.jpg

UPPGIFTER: Mudryk nära Arsenal
Igår kväll gick transferexperten Fabrizio Romano ut på Twitter och hävdade att Arsenal lagt ett tredje bud på Shakhtar Donetsks stjärna Mykhaylo Mudryk. Ett bud som sägs vara värt runt 70 miljoner euro plus bonusar.


Idag har det kryllat av rapporter från ett flertal Arsenal-journalister som i sin tur bekräftar Romanos information. Arsenal har lagt ytterligare ett officiellt bud på Mudryk. Enligt dagens uppgifter ska nu Arsenal och Shakhtar vara nära att komma överens gällande en övergång för den ukrainske supertalangen. Efter en månads förhandlingar verkar det som att man till slut kommer hitta en överenskommelse. Just nu befinner sig Mudryk på träningsläger i Turkiet med Shakhtar Donetsk. Men så fort övergången till Arsenal blir klar bör 22-åringen lämna Turkiet för att resa till London och skriva på för The Gunners.


Personligen känns detta som som en extremt spännande värvning. Trots att Mudryk bara är 22 år har han redan visat prov på sina kvalitéer i ukrainska ligan såväl som i Champions League. Hans styrkor som spelare är självklara. Mudryk är vindsnabb och har en otroligt bra acceleration, både med och utan boll. Dessutom har en fin teknik och han är också en bra avslutare. Till sist måste jag också nämna hans 1 mot 1 spel. Mudryk är också mycket skicklig 1 mot 1 och slår ofta sin gubbe.

Många inom fotbollsvärlden tror att Mudryk kan gå hur långt som helst. Han har potentialen att kunna bli en riktig storspelare och kunna konkurrera med de allra bästa. Ifall Arsenal lyckas slutföra övergången tror jag vi fans ska vara riktigt hoppfulla. Detta är en spelare som jag tror kommer göra skillnad. Visst kommer Mudryk behöva prestera och göra en “instant impact” i Arsenal på grund av hans höga prislapp. Pressen att prestera och att göra poäng kommer finnas direkt från start i hans potentiella Arsenal-karriär, men man får inte glömma att Mudryk också är en del av klubbens “long-term plan”. Vi alla hoppas på att han kan prestera direkt från start, men tålamod kommer också krävas för att vi ska få se det absolut bästa av Mykhaylo Mudryk.


Låt oss vänta och se vad som händer kommande dagarna. Men det verkar som en affär är nära och att Mudryk kommer få igenom sin drömflytt.


32 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Коментарі


bottom of page